A mai világában, ha valaki használj a jelen találmányait, akkor számtalan alkalommal kerül abba a helyzetbe, hogy egy bizonyos, szolgáltatás használatához jelszót kell használni.

Legyen az egy bankkártyás vásárlás során kért PIN kód, vagy éppen a kapucsengő ajtó nyitókódja. Mindezek mellett, ha valaki még az internetet is használja, akkor még gyakrabban kerülhet abba a helyzetbe, hogy egy bizonyos, oldal, szolgáltatás használatához, jelszót belépési adatot kérnek.

Ez a legegyszerűbb és egyben legelterjedtebb módja, annak, hogy valakit azonosítsunk. Nincs ez másképp a citromail levelező rendszerrel sem, ahhoz, hogy hozzáférjünk leveleinkhez, be kell lépnünk az elektronikus postafiókba.

Írjuk böngészőnk címsorába a citromail.hu webcímet, majd megjelenő oldalon a felhasználónevet és jelszót kell begépelnünk a belépéshez. Természetesen, ha van a citromail-es levélcímünk, amennyiben nem regisztráltunk még a citromail-en, akkor úgy nem léphetünk be oldalra. Ebben az esetben a regisztráció gombra kattintva kezdhetjük meg a regisztrációt.

Belépésnél akkor jöhet elő a probléma, hanem tudjuk a belépési adatokat.

Mik lehetnek ezek?

Az egyik lehetséges probléma, hogy nem tudjuk a felhasználónevet. Rég használtuk a rendszert, mindenhol más felhasználóval regisztrál az ember és elfelejtette, hogy mit adott meg a citromail-nél.
Ez egy elég érdekes helyzet, a citromail-nél nincsen felhasználónév emlékeztető, ahol esetleg el tudnák küldeni nekünk, hogy mi a felhasználónevünk, így magunkra kell hagyatkozni.

Ha korábba használtuk a levelezést, akkor próbáljunk olyan ismerősöknél érdeklődni, akinek korábban küldtünk a citromailből e-mailt, hogy ugyan már, legyenek szívesek megnézni, hogy pontosan milyen email címről küldtük a levelet, ugyanis az email cím első része, a @citromail.hu ellőtt található rész a felhasználónevünk.

Ha megvan a felhasználónév, akkor már csak a citromail-nél érvényes jelszavunkra lesz szükség a belépéshez.
Itt ugyancsak jöhet a probléma, mi van, ha nem tudjuk a jelszavunkat. Begépeljük a mezőbe, de hiába, nem enged be a rendszer.

Több mint valószínű, hogy elrontottuk a beírt jelszavunkat, nem jól emlékszünk rá. Ellenőrizzük a jelszóban estlegesen található kis és nagybetűket, biztos helyesen írtuk-e be, illetve billentyűzet CAPS-LOCK gombját. Ellenőrzésképp a felhasználó, vagy címsorba gépelve is beírhatjuk jelszót, hogy lássuk, hogy az valóban úgy gépelődik be, ahogy mi szeretnénk.

Akár egy más nyelvre állított billentyűzet is megakadályozhatja a belépést. Ha a jelszó mezőbe írt kartersorozat az, amit valóban írni kívánunk, és mégse tudunk a citromail fiókba belépni akkor már biztos, hogy nem jó jelszót gépeltünk be.

Ilyenkor kattintsunk a mezők alatt található "Elfelejtetted a jelszavad?" linkre. A következő lépésben adjuk meg felhasználónevünket, majd válasszuk, ki hogy az alternatív e-mail címünkre kérünk új jelszót vagy a jelszó emlékeztető kérdéssel állítsuk vissza jelszavunkat.

Alternatív e-mail címet már a regisztráció során is megadhatunk, illetve később a beállítások alatt kezelhetjük, a jelszó emlékezető funkciókat.
Ha egyik opciót sem adtuk meg akkor sajnos nincs lehetőség új jelszó igénylésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromail.blog.hu/api/trackback/id/tr686629013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janusko Arpad 2019.01.07. 19:52:01

kérek egy uj jelszopotlo linket az utrine@citromail.hu hogy kérhessek egy uj jelszot

sZulamith 2020.01.18. 18:20:48

A ház másolásával a korábbi felhasználónév, jelzó, törlödött. - elfelejtettem - Azóta nem tudok belépni a citrommailba.
süti beállítások módosítása